Calendar

feb
23
zo
Famondio Singers aan de stamppot @ Dorpshuis Mainschoar
feb 23 @ 17:00 – 18:00

Terwijl de Kookclub Kolham overheerlijke stamppotten aan het bereiden is, zingen ter de Famondio Singers ter inspiratie de bekendste liedjes van Ede Staal.

mrt
22
zo
As’k An Grunnen Denk @ Museum De Oude Wolden
mrt 22 @ 13:00 – 17:00

Vanaf 13 uur ben je welkom in het Museum de Oude Wolden. Je kunt dan de tentoonstelling “Denkend aan Groningen’ en de kleinere expositie ‘Veldwerk’ bewonderen, die allebei de schoonheid van het Groninger platteland laten zien. Gezinnen en jonge bezoekers tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen met een verrassend kaartspel hun eigen route volgen langs alle schilderijen en installaties.

Vanaf 14 uur ben je welkom voor de workshop ‘Veranderland’. Aan de hand van bestaande plaatjes van het Groninger land maak je een eigen kunstwerk. Er is maar één voorwaarde: je móet iets aan het landschap veranderen. Wat dat is bepaal je zelf. Kan het simpeler? Moet het grootser? Welke kleuren wil je aanpassen? Welke elementen wil je toevoegen; een huis, een boom, een mens? De museumdocent helpt je op weg.

Verspreid over die zondagmiddag zingen de Famondio Singers de bekende Groningse liedjes van Ede Staal, muziek om naar te luisteren en mee te zingen. Om de sfeer compleet te maken is er deze middag voor de liefhebber de beroemde huisgebakken Groningse poffert.

Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree van €5, inclusief een gratis kopje koffie of thee. Voor jonge bezoekers tot 18 jaar zijn deelname en entree gratis. Aanmelden voor de workshop is niet nodig.

mei
17
zo
Jubileumoptreden @ Hervormde Kerk, Muntendam
mei 17 @ 16:00

Op 17 mei viert Ellen Klopstra haar 3e lustrum als dirigent. Al haar koren – het Kunstenaarskoor, de Festijnse vrouwen, Avventura Musicale en The Famondio Singers – komen dan voor het eerst bij elkaar om haar beste nummers ten gehore te brengen in de Hervormde Kerk in Muntendam. Een optreden met zoveel verschillende koren is heel spannend, maar onder de zeer professionele begeleiding van Ellen gaat dit een prachtige, kleurrijke en verrassende uitvoering worden!