Meezingen

The Famondio Singers kan altijd wel meer zangers en zangeressen gebruiken. Vooral tenoren en bassen! We staan er om bekend dat zingen bij The Famondio Singers veel te moeilijk is. Dat is echt helemaal niet waar! Onze repetities zijn echt niet anders dan bij een ander koor. Het enige waarin we ons onderscheiden is dat we de noten en de lyrics uit ons hoofd leren, dat zonder instrumentele begeleiding doen en we daardoor heel goed naar elkaar moeten luisteren.

Zingen bij The Famondio Singers is ontspannen, gezellig en bovendien uitdagend. De uitdaging zit ‘m in het feit dat we close harmony zingen en daarbij heel goed naar elkaar moeten luisteren om op toon te blijven. Een andere uitdaging is dat we ons repertoire uit het hoofd zingen. Door deze uitdagingen aan te gaan, creëren we oneindig veel mogelijkheden om een nummer uit te voeren. Niet alleen harmonisch, melodisch en qua klank, maar ook ritmisch. Dit is gemakkelijker dan het klinkt, want de muziek maken we samen en we hebben een steengoede dirigent die ons hierin begeleidt! Ons geheim zit ‘m in saamhorigheid en passie voor zingen! We willen samen, als koor, iets moois ten gehore brengen, en daarom steunen we elkaar. Aan lastige passages wordt per stemgroep ruim aandacht besteed en als het niet goed klinkt, doen we het gewoon weer over. Zo leren we al bijna vanzelf een nummer uit ons hoofd.

Bij alle stemgroepen zijn (vooral) zangers en zangeressen van harte welkom! We hebben je naast plezier in zingen veel te bieden als lid: veelzijdige en leuke arrangementen, instuderen via audiobestanden, focus op kwaliteit van de inhoud en uitvoering, en last but not least, leuke activiteiten met het koor ondernemen, zoals bootje varen op het Zuidlaardermeer, fietsen door Hoogezand, wandeltocht.

Proefperiode

De eerste maand kun je als aspirant-lid gratis deelnemen aan onze repetities. Je zult in die periode begeleid worden door een buddy, die je tijdens de repetities helpt bij al jouw vragen. Ook vindt er een zangtest plaats en wordt in overleg met de dirigent en een bestuurslid bekeken bij welke stemsoort je het beste past. Op deze manier kunnen jij en wij ontdekken of we muzikaal bij elkaar passen.

Projectlid

Je kunt ook tijdelijk lid worden van ons koor door mee te doen met een project. Onze projecten richten zich op een groots optreden met een bepaald thema. Dat kan zijn een seizoensthema zoals kerst of een jaargetijde of een eerbetoon aan een bekendheid, zoals Ede Staal, en nummers uit een bepaalde periode.

Repetities

We repeteren elke maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in het multi-functioneel centrum De Klabbe, Pluvierstraat 11 in Foxhol. Koorleden kunnen thuis de van tevoren aangegeven partituren instuderen met behulp van audiobestanden per stem. Op de repetities werken we ook aan klankkleur en koordynamiek. Pauzeren doen we natuurlijk ook gezellig met elkaar onder het genot van een kopje koffie, thee of een ander drankje (en we krijgen er altijd een koekje bij ♥).