Project

The Famondio Singers zongen Ede Staal in 2019 en er deden zangers en zangeressen mee als project lid!

In 2019 organiseerden The Famondio Singers een project over dè volkszanger van Groningen, Ede Staal. Hij is in Groningen, maar ook buiten de provincie alom bekend geworden met door de hemzelf geschreven en gezongen Groningse liedjes over het leven op het Groningse platteland.

Wie kent niet nummers als ’t Het nog nooit zo donker west, Zalstoe altied bie mie blieven, Mien Toentje en As Vaaier woorden? Fan’s van Ede Staal vinden het leuk om deze onovertroffen liedjes van Ede te zingen, en zij doen dit als projectlid bij de The Famondio Singers!

Voor dit project hebben zich zeven mensen aangemeld om mee te doen.

We hebben er leuke optredens mee gedaan die ook een geweldig succes bleken. Het publiek was elke keer weer razend enthousiast en zong bij enkele nummers geregeld mee. Zo hebben we een concert verzorgd in het Trein & Tram museum van Zuidbroek, hebben we meegedaan aan het Pedaal Vocaal evenement en hebben we samen met de 2CV club uit Winschoten een tour gereden in 2CV’s langs een aantal plaatsen waar Ede Staal heeft gewoond. Uiteraard is tijdens de tour enkele keren een ode gebracht aan Ede Staal met zijn mooiste nummers.