Project

The Famondio Singers zingen Ede Staal in 2019. Je kunt mee doen als project lid!

Jaarlijks organiseren The Famondio Singers een evenement rond een bepaald thema. Dit jaar is dat dè volkszanger van Groningen, Ede Staal. Hij is in Groningen, maar ook buiten de provincie alom bekend geworden met door de hemzelf geschreven en gezongen Groningse liedjes over het leven op het Groningse platteland.

Wie kent niet nummers als ’t Het nog nooit zo donker west, Zalstoe altied bie mie blieven, Mien Toentje en As Vaaier woorden? Ben je fan van Ede Staal en lijkt het je leuk om deze onovertroffen liedjes van Ede te zingen, dan is dit je kans als projectlid bij de The Famondio Singers.

Als projectlid ben je gedurende de periode dat we aan dit thema werken tot en met het finale concert in september voor € 10,- per maand lid van The Famondio Singers.

De aftrap

Op zaterdag 2 februari vindt de aftrap plaats met een workshop in buurthuis De Klabbe, Pluvierstraat 11 in Foxhol van 13:00-16:00 uur. Je bent er van harte welkom om kennis met ons te maken en voor antwoorden op jouw eventuele vragen over het project.  Ook ga je samen met ons een nummer van Ede Staal instuderen onder leiding van dirigente Ellen Klopstra. Daarnaast presenteren we een documentaire over Ede’s leven waarin ook veel van zijn muziek naar voren komt.

Vanaf 4 februari vinden de repetities iedere maandag plaats in De Klabbe van 20:00-21:00 uur. The Famondio Singers gaan dan nog even pauzeren en daarna nog door tot 22.00 uur met de repetitie van het reguliere programma en als jij dat wilt, mag je daar natuurlijk ook gewoon bij zijn.

Het project in grote lijnen

  • Er worden 5 tot 7 nummers van Ede Staal  uitgekozen
  • Die nummers worden middels 1 of enkele concerten ten gehore gebracht in september
  • Het project is afgelopen per eind september of op het moment dat het afsluitende concert/ evenement plaatsvindt

Aanmelden

Meld je snel aan als projectlid, want vol is vol. Je kunt je opgeven tot 27 januari a.s. door hier aan te klikken of door te bellen met Jan Weishaupt (0653735242).