Project

The Famondio Singers zingen Ede Staal in 2019 en er doen zangers en zangeressen meet als project lid!

Jaarlijks organiseren The Famondio Singers een evenement rond een bepaald thema. Dit jaar is dat dè volkszanger van Groningen, Ede Staal. Hij is in Groningen, maar ook buiten de provincie alom bekend geworden met door de hemzelf geschreven en gezongen Groningse liedjes over het leven op het Groningse platteland.

Wie kent niet nummers als ’t Het nog nooit zo donker west, Zalstoe altied bie mie blieven, Mien Toentje en As Vaaier woorden? Fan’s van Ede Staal vinden het leuk om deze onovertroffen liedjes van Ede te zingen, en zij doen dit als projectlid bij de The Famondio Singers!

Een projectlid is gedurende de periode dat we aan een thema werken tot en met het finale concert van het project, in dit geval in september, voor € 10,- per maand lid van The Famondio Singers.

De aftrap

Op zaterdag 2 februari heeft de aftrap plaatsgevonden met een workshop in buurthuis De Klabbe, Pluvierstraat 11 in Foxhol. Samen met de projectleden hebben twee nummers van Ede Staal ingestudeerd onder leiding van dirigente Ellen Klopstra. Daarnaast hebben we een documentaire over Ede’s leven gepresenteerd waarin ook veel van zijn muziek naar voren komt.

Vanaf 4 februari vinden de repetities iedere maandag plaats in De Klabbe van 20:00-21:00 uur. The Famondio Singers gaan dan nog even pauzeren en daarna nog door tot 22.00 uur met de repetitie van het reguliere programma en als jij dat wilt, mag je daar natuurlijk ook gewoon bij zijn.

Het project in grote lijnen

  • Er 8 nummers van Ede Staal  uitgekozen
  • Die nummers worden middels 1 of enkele concerten ten gehore gebracht in september
  • Het project is afgelopen per eind september of op het moment dat het afsluitende concert/ evenement plaatsvindt

Aanmelden

Voor bassen en tenoren is er nog plaats als projectlid. Je kunt je opgeven door hier aan te klikken of door te bellen met Jan Weishaupt (0653735242).