Dirigente

Ellen Klopstra

Sinds mei 2017 is Ellen Klopstra dirigente van ons koor. Zij studeerde aanvankelijk viool aan het Conservatorium te Groningen, waarna zij na enkele jaren besloot zich volledig te wijden aan de zangstudie. Na de lessen aan de Conservatorium volgde zij privélessen bij Simon van der Geest en Christina Deutekom. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam, waar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Ook volgde zij de opera opleiding aldaar. Zij volgde cursussen o.a. bij Rudolf Jansen en Udo Reinemann (liedinterpretatie), Charlotte Margionen (opera) en een duo masterclass bij Tan Crone (piano) en Benita Valente (zang, USA). Verder kreeg zij lessen van Werner Hollweg aan de Internationale Sommerakademie van het Mozarteum te Salzburg.

Ellen Klopstra’s repertoire omvat muziek van de barok tot en met werken van hedendaagse componisten. Zij is regelmatig te horen in liederenrecitals, operaconcerten en oratoria. Verder is zij een steeds vaker gevraagd zangpedagoge. Ellen is ook freelance medewerkster bij het Nederlands Kamerkoor, waar zij aan tournees heeft meegewerkt naar Japan en Hongarije.

Sinds enkele jaren is  Ellen dirigente van het vrouwenkoor “Festijnse Maegden” uit Bourtange. Ook dirigeert zij het Kunstenaarskoor uit Nieuwolda en omstreken, een gemengd koor. Daarnaast is zij dirigente van Avventura Musicale in Winschoten.

Met veel inzet en enthousiasme werkt Ellen bij alle koren aan stemvormig, techniek en koortraining.